torsdag 5 april 2018

Bokcirkelsamtal i bokhandeln

Så har vi mötts igen i en bokcirkel i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Vi samtalade idag (5/4) om Johannes Anyurus bok De kommer att drunkna i sina mödrars tårar - Norstedts förlag.

Känslor, fördomar, flyktingfrågor, läxläsning, rädsla för det främmande, författarens avsikter och vem vi lämnar boken vidare till är exempel på samtalspunkter efter läsningen. Samtalet berikar läsningen.

Gruppen var enig om att vi nu behövde något feelgoodaktigt i vår kommande läsning. Anyurus bok var en smula tung, men absolut läsvärd.

Bokvalet i denna grupp blev; Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck utgiven av Louise Bäckelin förlag. Den känns lättare kopplat till baksidesbeskrivningen, men den som läser får se. Det kan visa sig vara något helt annat än vi tänkt oss.

I gårdagens (4/4) bokcirkel talade vi om Den tyska flickan av Armando Lucas Correa. Vi var rörande överens om att det var en riktigt bra och läsvärd bok. Den gav många tankar och kan definitivt rekommenderas till andra.

Det kommande cirkelvalet landade på Gröna fingrar sökes av Annika Estassy. Annika Estassy är en lokal författare, nu arbetande som heltidsförfattare i Norrtälje. Just detta är ett viktigt skäl att välja boken. Lokala författares verk bör uppmärksammas och samtalas om.

Vi ser stort fram emot läsningen i dessa cirklar, liksom även det efterföljande samtalet!

Att bokcirkla är fantastiskt!

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...