söndag 10 juni 2012

Det jorden vill...

Det jorden vill
Daniel Martinez
2012
Isbn 978 91 87193 00 2
Sjösala Förlag

Det är det här med språket som får mig att fastna i boken. Fastna, som att bli kvar & njuta. Det är förunderligt. Det är vackert, beskrivande, långt och annorlunda. Det är njutbart och märkligt.

Ibland får det mig att fastna, som i att inte komma vidare. För att det kräver tanke. Det går som inte att hasta. Men strax lossnar det igen.

Det finns inget vanligt språk, i denna bok. Ja, det är svenska, men det är en annan sort. Det är behagligt, på något märkligt vis. Det finns heller inget särskilt vanligt i historien som utspelar sig i framtiden. Det är något utöver det vanliga.

Det handlar om under och mirakel. Det handlar om att se och förstå. Det handlar om att göra skillnad - för världen och för varandra.

Vänner spelar roll. Om de sedan är möss, katter, flickor, gamla gubbar och andra märkligheter tillsammans spelar ingen större roll. Olika skapar mer tillsammans.

Eftersom Sjösala Förlag är ett ganska litet förlag tror jag att du gör dem och litteraturen bäst genom att beställa boken direkt hos förlaget;  www.sjosalaforlag.se  - annars norpar de stora drakarna en stor del av det lilla förlagets förtjänst. Det vore synd.

Beställ. Förundras. Njut.

Bokbloggerskan

 

Länkar & sånt till detta inlägg...
Adlibris - Bokus - Knuff om böcker. Knuff om Isbn 978 91 87193 00 2.   Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om Daniel Matinez - böcker -  Bloggare om David Martinez - Sjösala Förlag ... 


Tyckte du om inlägget? Dela gärna med dig av det till andra... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...