tisdag 14 februari 2012

Saliga soppor


Boken är en del i serien Kyrkkaffe - med underrubriken "de godaste recepten ur kyrkkaffeserien - och några till."

Jag tog med mig boken till mitt lilla krypin i den stora staden. Där har jag knappt något kök och där äter jag bara sådant som ryms på den lilla kokplattan. I det köket passar denna bok alldeles utmärkt. Jag inser, efter en stunds läsning, att jag behöver en mixer till mitt kök. En liten och nätt stavmixer bör nog få plats. Den lär komma till nytta.


Många recept i boken har en vegetarisk grund, men där finns också fisk, kött, mjölk, ägg och grädde i recepten. Det finns något för många i denna lilla bok.

Kokosmorotssoppan smakar gudomligt. Den Världsgoda vegetariska soppan likaså. Boken berättar dock inte varför den Världsgoda vegetariska soppan kallas vegetarisk. Den fylls med grädde så det förslår, och kan därmed inte anses vara vegetarisk i mina ögon.

Långt bak i boken finner jag ostpinnarna. Det perfekta lilla tilltugget till soppan. Jäst i receptet kräver förstås jäsningstid, men det må det vara värt. Detta tilltugg vill vi gärna ha.

Boken är skapt i en vacker form. Den är sammanställd av gott, med omsorg och med kärlek. Fina fotografier kröner verket.

Denna bok får gärna stå i mitt lilla kök. För att användas för mig själv och till mina gäster. Boken känns också som en mycket bra - lätt, lagom och användbar - gåbortpresentbok.

Den kostar 39 kr på årets bokrea 2012.

BokbloggerskanTitel; Saliga Soppor
Redaktör; Anna Braw
Foto; Magnus Aronson
Form; Maria Mannberg
ISBN 978-91-7387-050-4
Libris Förlag.

Kyrkkaffeserien.
Adlibris. Bokia. Bokus.

Glöm inte att tipsa någon till årets boktipsare!
Intressant Nyligen.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...