tisdag 2 juli 2019

Dotterns berättelse - Armando Lucas Correa
Armando Lucas Correa är författare och journalist. Han föddes 1959 i Guantanamo, Kuba, men är numera bosatt i New York där han är redaktör för People en español, USA:s största spanskspråkiga tidning. Den tyska flickan blev en stor internationell succé och har sålt i över 60.000 ex bara i Sverige. Vi läste den under 2018 i vårt bokcirklande i bokhandeln - med positiv respons. Vi lärde oss något nytt och det var en fin berättelse. Bokhandlerskan kan definitivt rekommendera Den tyska flickan - som nu finns både i pocket och i inbunden form.

Nu har Armando Lucas Correa skrivit en ny bok - Dotterns berättelse - och frågan är om bokcirklarna vill läsa den. Ja, vi lägger den på vårt bokcirkelbord och får helt enkelt se om den väljs.

A..
---- ---- ---- ---- ---- 

New York City, 2015: Åttioåriga Elise Duval har bott i USA sedan hon kom från Frankrike som barn, strax efter andra världskriget. När en okänd kvinna plötsligt dyker upp med ett antal brev, skrivna av Elises mor på tyska under kriget, skakas hennes liv i grunden. Sakta men säkert börjar helt sekels hemligheter veckla ut sig.

Berlin, 1939: Amanda Sternberg, bokhandelsägare och nybliven änka, flyr Nazityskland tillsammans med sina två döttrar, men när hon anländer till Haute-Vienne har hon bara en dotter kvar. Och deras frihet blir flyktig, Amanda och dottern fångas snart in och tas till ett koncentrationsläger.

Dotterns berättelse är en historia om kärlek, överlevnad och hopp, baserad på verkliga händelser, och beskriver ett av de mest brutala av Nazisternas dåd massakern i den pittoreska franska byn Oradour-Sur-Glane. (Louise Bäckelin förlags beskrivning av boken)

---- ---- ---- ---- ---- Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...