måndag 9 september 2019

Män i min situation - Per Petterson


Män i min situation - Per Petterson.

Han skriver som om han löpande beskriver sin dag, kanske som en dagbok fast med ett annat syfte. Han fyller den med närvaro, minnen, återblickar, historia, vånda och liv. Skriver han om sig själv eller bara en fiktiv romanfigur?

Varje mening, stycke och sida är fyllt av några av livets många skeenden, både från förr och från nu. Där finns rena observationer, funderingar och känslor, ja, ett liv. Hans eget liv, eller karaktärens liv. Som det levs.

Hur vet vi hur ett liv ska levas? Är det skillnad - eller hur är det skillnad - för en man och en kvinna? Eller är det bara skillnad för att vi är olika individer. Oavsett vad, så känns det högst intressant att lyssna till en annan persons funderingar om livet - det är lite så det känns att läsa Män i min situation. Man kan bli glad, förbannad, fundersam, förundrad - med mera - ja, känna en himla massa olika inför läsningen om romankaraktären och hans liv. Jag förundras över honom. Kanske tänker jag att han borde rycka upp sig - varför han nu skulle det. Jag kan nog ändå inte känna att han otrivs med sitt liv, så varför ska han då rycka upp sig?

Det här är en bok att läsa, säger bokhandlerskan. Det är en bok att läsa för att det är viktigt att försöka förstå andra människor, se och känna hur de har det. Ja, begrunda hur de mår, hur de gör och kanske också varför.

A..


Instagramtaggar;
#bokcirkel #enriktigbokhandel #Mäniminsituation #PerPetterson #Norrtälje #Sekwaförlag #bokvalsbordet #bokhandelnrekommenderar  #roslagensbokhandel  #Lillatorget 

Isbn 9789188911117Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...