fredag 27 september 2019

Det som känns - Anna Björkvik & Caroline Midbeck






Det som känns - Anna Björkvik och Caroline Midbeck - handlar om mindfullness för barn. Stillsamhet, medvetenhet och närvaro är en nyckel här. Boken börjar med att försöka öppna dörrar för ett leende. Knack, knack. Knack, knack. Strax är dörren öppen och ett leende syns. Man blir glad av illustrationerna, känslan och färgerna. 

Var bor kärleken och hur känns den? Kanske är det i hjärtat? Närhet finns tydligt i illustrationen, närhet till andra men också till sig själv. Känslan är varm och något att tala om. 

Vad gör vi med de jobbiga känslorna, hur håller vi om dem, talar om dem eller funderar kring dem. Hur lyssnar vi till våra känslor för att må så bra som möjligt?

Magi, glädje, hopp och tacksamhet är exempel på sånt som kan få oss att må bra. Att fundera över livet, här och nu, i medveten närvaro är fint att tala med barnen här. Här kan man göra det - med vackra och tänkvärda illustrationer som kan putta samtal och tankar i en ny riktning. 

En sida, två och tre. Tala och läs tillsammas. Gör som morfar´n som så glad upptäckt känslan till den rikaste stunden av alla - den med sitt barnbarn, stilla i soffan med en bok. Han sken som en sol, när han berättade om känslan och stunden. Han var så glad, så tacksam - för det som var en riktig och väldigt enkel lyx.

Läsning med barn och barnbarn är en lyx som är möjlig för alla.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...