torsdag 15 augusti 2019

Högtidsboken - Karin Salmson, Johanna Ivarsson och Emil Åkerö



Vill du fira högtider som du inte har firat förut? Vill du hitta nya roliga sätt att arbeta inkluderande? Vill du ha fantasifulla förslag för att uppmärksamma viktiga årsdagar?

Barn tänker stora tankar och ställer stora frågor. Gemensamt för många olika högtider, både religiösa och kulturella, är att de ger oss möjlighet att filosofera tillsammans. Det kan vara kring tacksamhet, barns rättigheter, ljusets återkomst på våren eller en bra skörd. Att uppmärksamma olika högtider är ett sätt att fira den mångfald som finns i Sverige. Den här boken vill inspirera till hur vi kan göra vardagen festlig och inkluderande!


Vilken fin idé! Vilken fin idé att göra en bok om högtider - för att ge tips om att fira och filosofera tillsammans eller hitta sätt att arbeta mer inkluderande med andra. Högtidsboken innehåller ett stort antal dagar att fira - och en möjlighet att få ögonen på något annat än vi annars sett ser.

Samernas nationaldag, vänskapens dag, dagar som firar hinduismen och andra religioner, bönedag för skapelsen, internationella dagen för modersmål, internationella dagen mot homo-, bi- och transfobi, internationella dagen för pressfrihet, internationella läskunnighetsdagen, valborgsmässoafton och ett helt vanligt nyårsfirande (hoppsan, det fanns visst fler nyår än vårt!) - och ett stort antal andra dagar.

Den här boken riskerar att göra så att vi lär oss mer om andra, lär oss förstå och öka insikten om oss alla. Det är en bok som möjliggör samtal, kanske aktivera oss i aktivism för våra egna eller andras rättigheter eller bara en insikt om vad som finns. Ni vet, en sån där guld-braig-bok, alltså.

En riktigt fin bok!

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...