söndag 14 juli 2019

Leo och hans längtan - Camilla Gunnarsson & Emma Ganslandt


Leo och hans längtan.
Camilla Gunnarsson & Emma Ganslandt
Idus förlag.

När Leos föräldrar skildes började Leos längtan. Det känns som längtans-stick i hans hjärta. Mest längtar han efter sin pappa som bor med en ny familj. Längtar pappa efter Leo också?

Leo och hans längtan sätter fingret på hur det är att längta, hur det kan bli i livet och att det som har hänt inte på något sätt är Leos fel. Det här är en fin samtalsbok med barnet eller barnen som funderar över längtan - t ex när föräldrarna har delat på sig. Det är en påminnelse till föräldrarna att tänka på hur barnen kan ta på sig skulden, fast den inte alls är deras. Den berättar hur det kan vara med kompisarna, hur en lögn plötsligt kan uppkomma fast man kanske inte vill.

Här finns flera ämnen att prata om med barnet i samband med läsningen - som t ex längtan, skuld, att barnet gärna ska prata med mamman och pappan, inte ljuga för kompisarna och att föräldrarna älskar barnet fast de inte är där.

Bokens budskap är verkligen tänkvärt. Här finns också många fina illustrationer som man kan begrunda och prata om. En fin bok för barn 3-6 år.

A..





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...