fredag 12 juli 2019

Just nu eller nyligen - har vi bokcirklat om...

Vi - våra kunder och bokhandlerskan själv - läser en del fantastiska böcker i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Vi gör det för att bokcirkla om dem, för att lära oss mer och höra vad de andra i gruppen har upptäckt om boken. Vi har en hel del att tala om när vi möts i bokhandeln för vårt bokcirkelsamtal. Vi talar om det vi själva kommer på, det som händer i oss när vi läser. Andra frågor att tala om kan finnas här.

Vi har bokcirkelplatser lediga - vill du vara med och bokcirkla med oss?

Vi möts ca en gång per månad, alla läser samma bok som vi sedan diskuterar tillsammans. Vi träffas i bokhandeln, fikar och samtalar. Tiden är sen eftermiddag, hittills alltid en vardag. Tidsomfattningen för samtalet är ca 1 ½ timme och då talar vi om boken, fikar, väljer en ny bok och ett nytt samtalsdatum som ligger ca 4 veckor framåt i tiden.

Det är väldigt givande och väldigt sympatiskt att bokcirkla - och vi gör vårt yttersta för att verkligen prata om boken och de associationer som dyker upp med anledning av den! När samtalet drar iväg för mycket från boken och dess teman, puttas man vänligt men bestämt tillbaka till samtalet om boken. Ja, det är boken som är grejen i bokhandelns samtal!

Välkommen till bokhandeln för prat om ditt deltagande i någon av våra bokcirklar!

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...