torsdag 25 juli 2019

Fis-trubbel av Lillian Ericsson


Fis-trubbel av Lillian Ericsson.
3-6 år
Triumf förlag

Lär dig mer om mage & tarmbesvär! 

Massor av tuggor reser igenom landet inuti dagligen - från station Munhåla, genom Matstrupen, Magsäcken, Tarmarna och ända ner till Ändstationen, för att sedan flyga fallskärm eller plumsa ner i toaletten. Så fantastiskt! Och det fungerar exceptionellt bra. Nästan hela tiden. Men ibland kan det bli lite oreda i Landet Inuti. Faktiskt rent av dunderkaos!... 

Vad är det egentligen som händer?Och varför? Denna lekfulla saga med faktainslag lär dig om vanliga mag- och tarmbesvär som diarréer, förstoppningar, kräkningar och fisar på tvären.

-------

Ja, när barnet är sjukt finns det ett särskilt bra tillfälle för sagoläsning, eller hur? Här finns en fantastisk sagobok, som berättar om vad som kan hända när baciller och sådant som inte ska vara i kroppen ställer till oreda i magen och i tarmarna. Boken berättar om vad och varför och också vad vi kan göra åt det.

Ja, boken innehåller förstås också en mängd fina och roliga illustrationer. Diarré, kräkningar, fisar och rapningar är exempel på företeelser som vi får lära oss mer om. Små självklarheter i livet, alltså. Illustrerat i glada färger och beskrivet på ett fint sätt så vi kan tala om det med barnen.

För läsning vid sjuksängen eller för att förhindra att man hamnar där. Ju mer man vet om kroppen, desto lättare är det att hålla den frisk och hel.

Pepp för fina böcker som lär oss mer.

A..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...