måndag 10 juni 2019

Lilla grodan, morfar och döden - Julia Groth


Lilla grodan, morfar och döden - Julia Groth
3-6 år
Idus förlag

En kväll efter att morfar läst klart godnattsagan frågar lilla grodan: Morfar, vad händer när man dör?

När morfar tänkt efter en stund börjar han berätta om de idéer och tankar som finns om döden. Han berättar om att födas på nytt som vattenbuffel, om fester med en massa fläsk, om himlar fyllda med musicerande änglar och om spöken som rör sig som superhjältar genom väggarna.

För det är väl ingen som riktigt vet vad som händer sen?

--- --- --- --- 

Nej, men åhhh, säger jag om denna bok. Så fin den är! Den handlar om en liten figurs fundering över döden och en morfar som berättar, eller kanske resonerar kring vad andra tror. För ingen vet, eller hur?  

Boken passar för de fantastiska små funderande glinen i 3-6 årsåldern som börjar fundera över livet och döden. Den passar att läsas tillsammans med en vuxen, som kan läsa texten och prata om ämnet. Man kan till och med le när man pratar om de vackra bilderna. 

Ämnet är förstås svårt, precis som allt annat man inte vet så mycket om. Det kan vara skrämmande, eller hur? Både för barnet och för den som ska förklara. Här får man en mycket bra hjälp i samtalet. 

Lilla grodan, morfar och döden känns som en bra bok - för barn och vuxna att tala om döden kring. Lilla grodans morfar klarar samtalet riktigt bra.

Pepp!

A.. 

2 kommentarer:

  1. Tack för en fin och varm recension ��

    SvaraRadera
  2. Nej, men åhhh, säger vi om din fina recension! Tack!
    /Idus förlag

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...