fredag 24 maj 2019

Nitton kvinnor - Berättelser om syriskt motstånd - Samar Yazbek


I Nitton kvinnor - Berättelser om syriskt motstånd återvänder den syriska journalisten och författaren Samar Yazbek till hemlandets konflikt. Denna gång fokuserar hon på de tysta, eller tystade, aktörerna bakom revolutionen: kvinnorna. Syriens kvinnliga revolutionärer är inte bara tvungna att bekämpa regimen, IS och andra islamistiska rebeller de är också tvungna att kämpa mot hela det patriarkala samhället, inklusive många manliga revolutionärer.

Under tre års tid spelade Yazbek in vittnesmål från över sextio kvinnor. Hon mötte dem i de europeiska städer de flytt till, eller via Skype. De deltog i revolten för att de hade drömmar om framtiden för landet, för sina familjer, för sig själva. Deras berättelser kastar ett nytt ljus över konflikten och de sociala strukturer som bidrog till revoltens misslyckande, och ger en unik röst åt krigets kvinnliga aktörer.

Nitton kvinnor - Berättelser om syriskt motstånd; Samar Yazbek - är en bok att läsa, som känns viktig. Hur har människorna det? Vad kan vi göra för att det inte ska hända? Vad kan vi göra för att se och hjälpa - dessa och andra människor i krigszoner eller på andra platser där förtryck och våld finns?

A..

... ... ... ... ... ... ...

Om du inte använder din röst - kommer andra att använda din tystnad.

Rösta i EU-valet!

... ... ... ... ... ... ...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...