lördag 30 mars 2019

Idag skiner solen


Den här bilden föreställer Wallinska gårdarna, Lilla torget i Norrtälje, alltså där
bokhandeln nu huserar. Årtal saknas - vet kanske du när bilden är fotograferad?
När fanns dessa bilar i bruk? När var huset så här överväxt?
Det där stora trädet mellan husen - vad är det för sort?

(Kunnig person på Minns ditt Norrtälje säger; 
Av bilar samt parkeringsskylt så bör det vara slutet av 40-talet.)

Idag skiner solen på bokhandeln vid Lilla torget i Norrtälje. Ja, på dig också, förstås. Du hälsas mycket varmt välkomna till butiken. Kanske för att köpa en bok eller för att anmäla er till en bokcirkel? Vi läser nyutgivna böcker och samtalar sedan tillsammans om dess innehåll. Vad gör böckerna med oss? Vad säger de? Hur påverkar de oss? Hur har författaren tänkt?

Högst upp på DNs lista över de bästa böckerna just nu finns Allt jag fått lära mig - Tara Westover. Den läser vi i flera av våra grupper. Den tål definitivt att samtalas om. Hur är det att leva i en mormonsk familj? Hur är det möjligt att, i ett civiliserat samhälle, leva helt avskuren från omvärlden med allt vad det innebär kopplat till omsorg om barnen, sjukvård, skolgång, med mera?

Som bok nr 2 på DNs lista hittar vi Testamente av Nina Wähä, som tagit slut på förlaget. Möjligen hittar den in i någon av våra bokcirklar när den åter finns i tryck. Risken finns förstås att något annat tar vid dessförinnan, eftersom bokfloden är så strid. Det finns onekligen mycket att välja bland.

Den tredje boken på DNs lista, Överstinnan av Rosa Liksom, har ännu inte hittat sin färd till våra cirklar, men den finns på vårt frontbord över nyheter i butiken. Vi får se hur den påverkar oss i samtal och media de kommande dagarna, om den ska läggas fram för möjligheten att väljas till våra cirklar.

Agota Kristofs trilogi Den stora skrivboken + Beviset + Den tredje lögnen fanns med i topp på DNs lista häromveckan, men har nu trillat ur. Inte nödvändigtvis för att annat är bättre, men för att det kommer så mycket nytt som också behöver få plats. Den har inte trillat ur vår läslista. Där ligger den på topp. Vi har den i en av våra cirklar och det är en tankeväckande bok om krig och exil. Vad är sant och vad är något annat? Boken rekommenderas.

Vi har också Skallarna av Mattias Hagberg på bokvalsbordet nu. Mattias Hagberg kommer till bokhandeln och berättar om sin bok och sin skrivande process i slutet av april. Missa inte det!


Vi vill läsa det bästa i våra bokcirklar och vi vill möta fantastiska och inspirerande författare i vår bokhandel. Visst är du med oss? Det är läsning och samtal som gör skillnad hos oss.

Välkommen till bokhandeln idag!

hälsar 
Anette Grinde
bokhandlerskan i
Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

Bokhandelns telefonnummer är; 0708 905 731
Bokhandelns öppettider är; vardagar 1000-1800 och lördagar 1000-1500.


Bokhandelns andra platser (sociala medier)
  • Bokhandelns facebooksida hittas här.
  • Bokhandelns instagramkonto hittas här.
Vi blir glada av gillanden, delanden av inlägg och många glada tillrop. Följ oss gärna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...