måndag 25 mars 2019

Geografins makt och kartornas historia...


Geografins makt
Tim Marshall
Volante förlag
2018


Världspolitiken har alltid styrts av geografiska förutsättningar: floder, berg, hav, råvaror naturliga gränser och källor till välstånd. Med utgångspunkt i tio kartbilder förklarar den prisbelönta utrikeskorrespontenten Tim Marshall världen på ett sätt som öppnar ögonen för geografins makt historisk, i nutid och i framtiden. Geografins makt har legat på New York Times bestsellerlista och sålt i över en miljon exemplar. Nu finns den äntligen på svenska.

Vi har Geografins makt i bokhandeln - för att den är så fin och fantastisk!



Kartornas historia
Thomas Reinertsen Berg
Lind & Co
2018

Vad är en karta? Hur har människor föreställt sig världen genom historien och vad säger kartorna om oss själva? Thomas Reinertsen Berg tar oss med på en resa från stenåldersmänniskornas mystiska symboler fram till GPS och Google Earth i en underhållande och rikt illustrerad berättelse om vetenskap och världsbilder, konst och teknologi, makt och ambitioner, praktiska behov och drömmar om det främmande. Vi får möta visionära geografer, heroiska upptäcktsresanden och karthistoriens okända hjältar. Utvecklingen i Norden - under lång tid en vit fläck på kartorna - löper som en röd tråd genom boken.

Vi har Kartornas historia i bokhandeln - för att också den är fin och fantastiskt, och för att vi tycker att våra kunder ska få möjligheten att lära sig mer om världen!

Därutöver önskar vi er en alldeles fantastisk dag!

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...