fredag 26 oktober 2018

Bokcirkelfolket i bokhandelnTack, till er som deltar i någon av våra bokcirklar i bokhandeln! Det är en fantastisk fröjd att tala med er om böckerna. Att höra samtalet flöda om text, innehåll och fantastiska - eller inte fantastiska - upplevelser i läsningen. Vi får ofta en helt annan bild av boken efter samtalet. Det fyller på vår upplevelse, gläder och skapar nya spår. Det blir något annat av boken när vi har talat om den - och alltid något mer än det var innan samtalet.

Nyligen har vi talat om Blå - av Maja Lunde. Här kan vi tala om språket, om personligheterna, om tiden - som ju gör boken också väldigt verklig - och om miljöfrågorna. Vi talar också om Binas historia, som varit ett stort samtalsämne i bokhandeln under sommaren och hösten. Både Blå och Binas historia är högst läsvärda, men olika. Någon tycker bättre om den ena och andra tycker bättre om den andra - gemensamt är att de ofta sätter spår, om än olika spår. Vi rekommenderar både Blå och Binas historia!

Vi har haft Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg - i flera bokcirklar i bokhandeln. Den har, i regel, tilltalat läsarna - och då ofta väldigt starkt kopplat till Sara Stridsbergs språk. Berättelsen var, förstås, rysligt hemskt, men den gav också många tankar om utanförskapet, om missbruk, familjeförhållanden, förutfattade meningar, att dö - eller att vilja dö - och om hur vi hamnar i beroenden, och varför. Den här boken rekommenderar vi, verkligen!

En av våra bokcirklar har nyligen valt Karin Smirnoffs debutroman - Jag for ner till bror. Den är skriven på västerbottniska eller bondska, handlar om en syster som åkte hem till sin bror och försöker förhålla sig till livet i byn där de tillsammans växte upp.

Jag for ner till bror är, liksom Kärlekens Antarktis, ryslig, men också väldigt bra. Berättelserna hade blivit något annat om de inte skrivits som de skrevs. Ja, just så och just av de som skrev dem. Förstås.

Stridsbergs historia kanske inte ens hade lästs om det inte vore för det fantastiska språket, som gjorde boken - trots den rysliga historien - underbar. Även Jag for ner till bror rekommenderas. Den är också nominerad till Augustpriset. Också det ett skäl för läsning, eller hur?

A..

------------------------------------


Välkommen till vår facebook-sida där vi uppmärksammar böcker, händelser i butiken och kanske också händelser från den vackra lilla staden. Du hittar den här!

I bloggen och på facebooksidan finns recensioner, information om studie- och läscirklar, adress och annan information som rör bokhandeln på Lilla torget i Norrtälje. Bloggen och facebook-sidan uppdateras löpande och strävar efter att vara en öppen, glad och informativ plats.

Bytesvillkor? Vänligen besök också bloggen för besked om bytesvillkor mm. Läs mer här.

Kalender för bokhandeln? Vänligen besök bloggen för mer information om kalenderpunkter inom kort. Kalendern finns i högerkanten på bloggen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...