onsdag 12 september 2018

Höstens läsecirkel i Roslagens bokhandel vid Lilla torget

Det är nu dags att starta höstens läsecirkel i den lilla bokhandeln vid Lilla torget i Norrtälje. Ja, så liten är bokhandeln förstås inte när man tittar in. Då visar det sig plötsligt att den är rätt stor.

Vi har böcker för både stora och små, ja, också för de mitt emellan. Det är roligt att se alla åldrar på människorna som passerar i den lilla bokhandeln. Det är fint med människor som gillar böcker, tycker vi.

Läsecirkeln innebär att du anmäler dig till cirkeln, väljer en bok och delar sedan bokhyllan med alla de som också vill vara en del av just denna cirkel. Ni delar böcker med varandra, skulle man kunna säga, men ni gör det i och med hjälp av bokhandeln i er bygd. Utgångspunkten är att den bok som du har valt - som därför ingår i cirkeln och lånas av vännerna i cirkeln - ska återlämnas till dig vid cirkelns slut.

Var och en väljer en bok och vi väljer av det nyast utgivna böckerna, alltså inkommet i butiken under sommar, vår och höst 2018 - så långt in i hösten vi nu är komna. Huvudspåret är romaner och deckare, men även biografier eller historia kan komma att vara med i cirkeln. Ja, kanske annat också, förstås.

Om 10 personer är med i cirkeln, har ni 10 böcker att läsa. Om 5 personer är med i cirkeln, har ni 5 böcker att läsa. Och med 15 så blir det 15, vill vi tro.

Om 10 personer är med i cirkeln pågår cirkeln i 30 veckor från start. Om 5 personer är med i cirkel pågår cirkeln 15 veckor från start. Om någon kliver in efter cirkeln start, förstärks cirkeln med ytterligare en bok och förlängs med ytterligare 3 veckor.

Vill du vara med?

Titta i sådant fall in i bokhandeln med ditt besked!

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...