söndag 22 april 2018

Att skriva...

Att skriva. Att läsa. Att lära.

För att vi ska få möjligheten att läsa krävs att det finns många som vill och kan skriva. För att vi - du & jag - ska kunna lära oss mer av världens all samlade kunskap måste orden sättas på pränt. Någon måste. Många måste.

Kunskapen måste samlas, formeras, förtydligas och göras tillgänglig. Tillgängligheten görs på många olika sätt - som t ex bild och text i film, tidningar, böcker, utredningar, med mera - och vi hittar den på en skärm, en filmduk eller på papper i någon form. Vi, i bokhandeln, ser förstås gärna att orden finns på papper i våra fantastiska böcker. Vi gillar läsningen i boken. Vi gillar formen, känslan och lukten av böckerna. Ja, vi gillar helt enkelt den fysiska boken.

För att vi ska få möjligheten att fortsätta att läsa krävs att det finns människor som skriver. Vi vill uppmuntra till läsning, men vi vill alltså också uppmuntra till skrivandet. Vi vill tala om skrivandet och uppmuntra till mer skrivande.

Ett sätt skulle kunna vara att inbjuda till skrivarcirklar i bokhandeln. Vad sägs om det? Ett annat sätt skulle kunna vara att utlysa en skrivartävling. Det ena behöver inte utesluta det andra, förstås.

Vi skulle också tycka att det vore fint och roligt att göra något av detta tillsammans med andra - ja, tillsammans med föreningslivet. Varför? För att vi gillar föreningslivet. Och för att det kan åstadkommas fler ringar på vattnet om man är fler - det ger helt enkelt fler möjligheter. Det finns kunskap av olika slag hos andra än hos oss, vi kan lära oss mer av varandra - när vi är fler som gör  tillsammans. Det gillas hos oss. Vi skulle t ex kunna samarbeta med Mångfald Tillsammans eller Rotary Norrtälje - eller någon annan förening som tycker att samarbeten är av vikt.

En skrivartävling vill vi arrangera, för ungdomar och/eller för vuxna. Tillsammans eller var för sig. Håll koll på oss om du vill vara med.

En poesiafton, där skribenter läser sina egna verk, kan väl också vara något att tänka kring. Är det något för dig? Att skriva och läsa poesi? Eller att lyssna när andra gör?

Välkommen till bokhandeln för ett prat om detta. Vi lyssnar gärna till ditt bidrag till utvecklandet av tankar om skrivandet. Välkommen du - till oss.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...