onsdag 28 februari 2018

Wallinska gårdarna - Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

Bild från Lilla torget i Norrtälje - tidigt 1900-tal.
Bilden erhållen/lånad av facebook-gruppen Minns ditt Norrtälje (tillstånd från Micke Grann).Ja, det ser förstås lite annorlunda ut på Lilla torget i dagens tid, men det är fantastiskt att se de gamla bilderna över huset, torget och omgivningarna. Den här bilden är från tidigt 1900-tal, inte helt klart när. Den södra av de Wallinska gårdarna är nu bokhandeln. Av bilden framgår inte riktigt vad som fanns i just denna tid. Just för dagen har vi ordentlig kyla och snö. Ja, inte så rysligt mycket snö just här, men landet runt är det ett rusk och oväder just dessa dagar.

Just nu finns tobaksaffären i det sydligaste huset på torget (det ljusa), sen kommer bokhandeln i mitten och längst i norr (här till väster) huserar nu en data/web-firma.

Det stora trädet mellan husen syns inte på bilden. När planterades detta? Vad var det för ett träd - vilken sort, alltså? Stubben är stor, så man tänker sig att det var gammalt, men det kanske var ett snabbväxande träd.

De gamla bilderna är fantastiska, eller hur? Fler bilder från Norrtälje - i äldre tid - finns i Facebook-gruppen Minns ditt Norrtälje. Titta gärna in där.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...