lördag 3 februari 2018

Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde & Peter Bergting

Vi kommer snart hem igen
Jessica Bab Bonde (text) & Peter Bergting (bild)
Natur & kultur förlag
2018
Isbn 978 91 27 15205 2

(Barn/ungdom 9-12 år)

Här finns berättelser om människor och händelser kring förintelsen och andra världskriget i tecknad form. I boken finns berättelser - vittnesmål - om svält, missad skolgång, familjer som slits i sär och vad som hände med några personers familjer.

Hur fortsätter man att leva, trots allt?

Jag blir kraftigt berörd när jag läser boken, som alltså är i tecknad form. Den här boken ger fler möjlighet att läsa om förintelsen. Ja, även ungdomar och barn. Den ger förutsättningar för fler samtal, för funderingar om hur och varför och för mer kunskap tillsammans med en vuxen i sin närhet. Ja, eller i skolan. (Lärarhandledningen till boken hittar du här).

Den här boken upplever vi - här i bokhandeln - som en mycket viktig bok, som skapar mer kunskap om historiska skeenden. En bra bok för skolan, ja, eller en förälder som vill tala med sitt barn om denna viktiga fråga. Den här boken kan helt enkelt göra skillnad.

Att minnas, att lära sig mer om andra världskrigets fasor, att lära sig om vår allas historia är viktigt. Den fasa som hände under andra världskriget får inte hända igen. Ja, en del av krigens fasor händer i andra delar av världen just nu, men låt oss lära och se till att krigens förintelsens fasor inte händer igen. Att de tar slut.

Ja, vi upplever detta som en viktig bok.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

A..

Ps.. Vill du föranmäla dig till något av våra evenemang som syns i högerkanten? Det kan du göra genom att 1) komma och tala med oss i butiken eller 2) maila till; info😎roslagensbokhandel.se eller 3) ringa oss på tfn 0176-19970.


https://www.facebook.com/Roslagens-bokhandel-vid-Lilla-torget-i-Norrtälje-521815631490249/    https://www.facebook.com/Roslagens-bokhandel-vid-Lilla-torget-i-Norrtälje-521815631490249/https://www.facebook.com/Roslagens-bokhandel-vid-Lilla-torget-i-Norrtälje-521815631490249/


Länkar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...