onsdag 13 december 2017

Astrid Lindgrens fantastiska böcker

Mio, min Mio
Astrid Lindgren

Mio, min Mio handlar om Bo Vilhelm Olsson, som blir Mio och hamnar i Landet i fjärran där han får i uppdrag att bekämpa den onda riddar Kato.

Detta är en av Astrid Lindgrens mest älskade berättelser. En storslagen, vacker och poetisk saga som väcker tankar om livet och döden, gott och ont, och kärlekens makt.

Astrid Lindgren har berättat att hon fick idén till boken när hon promenerade genom Tegnérlunden och gick förbi en ensam pojke som satt på en bänk. Det var en mörk höstkväll och han såg så ensam och ledsen ut. Astrid lät berättelsens huvudkaraktär bo på Upplandsgatan 13 eftersom hon såg honom försvinna in i den porten.

Ja, det är en fantastisk berättelse, som vi gärna för vidare till kommande generationer. I bokhandeln ler vi inombords när mor- och farföräldrar kommer in och vill köpa Astrid Lindgrens fantastiska böcker till sina barnbarn.

Astrid Lindgren står på listan över de böcker som ligger varmt om hjärtat hos oss. Böckerna skrivna av Astrid Lindgren står i hyllan längst in till höger i butiken.

Välkommen till Roslagens bokhandel på Lilla torget i Norrtälje.

A.. 
Roslagens bokhandelRoslagens bokhandel


Lilla torget


761 30 Norrtälje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...